image
Sursa foto: privesc.eu

Reprezentanții ACUM, după întâlnirea cu Dodon: „Am venit să oferim soluția și instrumentele de ieșire din impasul politic”

Reprezentanții blocului ACUM Platforma DA și PAS au avut o întrevedere cu șeful statului, care a convocat astăzi trei formațiuni cu cele mai multe mandate obținute în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie - PSRM, PD și blocul ACUM.

După întrevedere, liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au declarat că au reiterat poziția și viziunea blocului ACUM privind eliberarea instituțiilor statului de sub control și dezoligarhizarea țării.

„Noi am făcut public modul în care putem scoate țara din acest impas. Blocul ACUM pornește de la problemele majore care necesită soluționare urgentă - dezoligarhizarea țării și eliberarea instituțiilor, după care urmează soluționarea celorlalte probleme cu care se confruntă cetățenii. Am venit cu un pachet de legi menit să elibereze instituțiile statului. Astăzi am anunțat că ne putem asuma responsabilitatea chiar și cu un guvern minoritar, după alegerea președintelui Parlamentului”, a declarat copreședinta ACUM, Maia Sandu, la începutul discuțiilor.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a precizat că, în cadrul întrevederii, șeful statului și-a spus părerea, de care reprezentanții ACUM au luat act, însă rămân pe aceeași poziție - adoptarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului și eliberarea instituțiilor de regimul înrădăcinat în toate structurile din țară.

La rândul ei, Maia Sandu a precizat că s-a vorbit despre faptul că preocuparea majoră a blocului ACUM este eliberarea țării din captivitate, reiterând declarațiile de astăzi ale liderilor formațiunii privind disponibilitatea de asumare a responsabilității pentru un guvern care să ducă la capăt acest proces.

„Am venit astăzi pentru a oferi o soluție pentru ieșirea din impasul politic, o soluție cap-coadă, instrumentul prin care să punem în aplicare inițiativele de eliberare a instituțiilor, dezoligarhizare a țării, îndeplinire a angajamentelor care să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, restabilire a relațiilor cu partenerii externi. Noi, blocul ACUM, reprezentăm singura forță politică credibilă în Occident, capabilă să restabilească rapid relațiile cu partenerii și să obținem reluarea finanțării într-un termen de 6 luni”, a punctat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: