Armata indiană a doborât un satelit aflat la o altitudine de 300 kilometri: „Scopul nostru este pacea”

Premierul indian a anunțat că militarii indieni au reușit pentru prima dată să testeze cu succes o armă anti-satelit. Acum India s-a alăturat oficial Rusiei, Chinei și Statelor Unite - țările care dețin asemenea tehnologie.

Foto: Life.ru

Premierul indian Narendra Modi a anunţat miercuri că India a doborât un satelit aflat pe orbită joasă cu o rachetă, în cursul unui exerciţiu militar, iar această acțiune a inclus țara în clubul superputerilor spațiale, devenind astfel cea de-a patra ţară din lume, după SUA, China şi Rusia, care a reuşit această performanţă tehnologică, relatează New Indian Expres, citat de Altfel.md.

#MissionShakti is special for 2 reasons:

(1) India is only the 4th country to acquire such a specialised & modern capability.

(2) Entire effort is indigenous.

India stands tall as a space power!

It will make India stronger, even more secure and will further peace and harmony.

— Chowkidar Narendra Modi (@narendramodi) March 27, 2019

„Oamenii noştri de ştiinţă au doborât un satelit aflat pe orbită joasă, la o distanţă de 300 de km”⁣, a declarat Modi (naţionalist hindus), într-o alocuţiune televizată către naţiune, cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din India.

In the journey of every nation there are moments that bring utmost pride and have a historic impact on generations to come.

One such moment is today.

India has successfully tested the Anti-Satellite (ASAT) Missile. Congratulations to everyone on the success of #MissionShakti.

— Chowkidar Narendra Modi (@narendramodi) March 27, 2019

„Pe parcursul fiecărei națiuni, sunt momente care aduc multă mândrie și au un impact istoric asupra generațiilor viitoare. Un astfel de moment este astăzi”, a declarat Premierul indian într-o emisiune fără precedent către națiune la televiziune, radio și social media, care vine cu două săptămâni înainte de începerea alegerilor generale.

„Scopul nostru este de a stabili pacea şi nu de a crea o atmosferă de război. Acest lucru nu este îndreptat împotriva nici unei ţări”⁣, a precizat premierul indian în acest discurs anunţat în ultimul moment.

Operaţiunea, intitulată „Mission Shakti” („forţă” în hindi), a durat trei minute. „Satelitul era o ţintă prestabilită şi a fost doborât cu o rachetă anti-satelit”, a explicat Modi.


Pub