Iurie Leancă, despre candidatura sa la europarlamentare: „Vom promova cauza integrării R. Moldova în UE, clădind fundamentul pentru reunirea românilor”

Iurie Leancă se arată onorat că face parte din lista candidaților la funcția de europarlamentar din partea Partidului Pro România. Într-o postare pe Facebook, Leancă susține că dacă va ajunge în Parlamentul European, va promova integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Foto: UNIMEDIA

„Împreună în Parlamentul European vom pleda pentru ameliorarea calității vieții românilor de pe ambele maluri ale Prutului, vom contracara pericolele și provocările care vin din Est, vom promova cauza integrării Republicii Moldova în UE clădind astfel fundamentul pentru reunirea românilor”, a scris Iurie Leancă.

Totodată, vicepremierul moldovean pentru Integrare Europeană a ținut să laude activitatea lui Victor Ponta în perioada în care a deținut funcția de premier al României.

„Anume Victor Ponta și echipa sa au susținut necondiționat prin acțiuni concrete Republica Moldova (gazoduct, grădinițe, SMURD, investiții în obiective culturale). Din ianuarie curent ne-am unit forțele pentru a realiza integrarea națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului deoarece doar așa putem schimba radical într-o perioadă scurtă de timp viața cetățenilor noștri”, a mai scris Iurie Leancă.

Postare / Sursa:Iurie Leancă via Facebook

Amintim că Iurie Leancă va candida la funcția de europarlamentar din partea Partidului Pro România. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă susținută la București.

În prezent, Leancă ocupă în prezent funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană în Guvernul Filip.


Pub