Un bărbat din Comrat a decedat fiind răpus de gripă

Al 31-lea deces din cauza gripei a fost confirmat de Agenția Națională a Sănătății Publice, de la începutul sezonului rece. Este vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani din Comrat.

Foto: UNIMEDIA

Săptămâna trecută au fost înregistrate 44 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 12 confirmate de laborator, anunță autoritățile.

De la începutul sezonului rece, din luna octombrie 2018 până în prezent, au fost înregistrate 2115 cazuri de gripă, 243.352 de cazuri de infecții virale ale ale cailor respiratorii superioare, inclusiv 8063 în săptămâna trecută și 11751 cazuri infecţii respiratorii acute severe, inclusiv 386 în săptămâna precedentă.

ANSP recomandă cetățenilor efectuarea măsurilor de profilaxie a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute, adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome compatibile cu gripa.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, depistarea precoce, izolarea timpurie și tratamentul bolnavilor cu gripă și infecții respiratorii virale acute se impune conștientizarea de către populație a faptului că, pentru prevenirea răspândirii acestor infecții, trebuie să fie asigurată respectarea regulilor de conduită şi măsurilor de protecţie individuală.


Pub