Sfaturi utile: Când este momentul oportun să treci la anvelopele de vară

Primăvara aproape că și-a intrat în drepturi în ceea ce privește temperaturile, ceea ce înseamnă că momentul este unul potrivit pentru a renunța la anvelopele de iarnă.

Ce spun specialiștii despre această operațiune și când trebuie făcută vă spunem în continuare, în contextul în care vremea de afară din ultimele ore joacă feste, cu uşoare căderi de fulgi de nea, lapoviţă slabă şi temperaturi care vor coborî noaptea chiar până la -5 grade Celsius în raioanele de nord ale Moldovei.

Foto: autovit.ro

În primul rând trebuie înțeles că trecerea la anvelopele de vară nu este un simplu moft, ci o operațiune care ține direct de siguranța la rulare. O anvelopă de iarnă are performanțe extrem de slabe la temperaturi atât de ridicate, iar un alt aspect care nu trebuie omis este uzura ridicată a acestui tip de anvelopă pe timp de vară.

Iarna, în momentul în care temperatura scade sub 7 grade Celsius, specialiștii recomandă trecerea la anvelope de iarnă. Similar, când temperaturile depășesc această valoare este ideal să treci din nou la anvelopele de vară. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub