Reacția Mitropoliei în cazul fetei de 13 ani ce a fost violată și a născut de la tatăl vitreg, care ar fi fost preot: „Nu este cleric al Mitropoliei Moldovei”

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție în cazul călugărului din Stoianovca, r. Cantemir, ce a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a violat-o pe fiica minoră a concubinei sale, în vârstă de 13 ani, în decursul mai multor luni. Astfel, printr-un comunicat, Mitropolia Moldovei susține că la momentul actual inculpatul nu figurează în evidența niciunei unități bisericești, parohie sau mănăstire, din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Foto: UNIMEDIA

„În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată pentru viol nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, se menționează în comunicatul emis de Mitropolia Moldovei.

Amintim că Ion Andronache a comentat cazul fetei de 13 ani ce a fost violată în nenumărate rânduri de către tatăl vitreg, iar în consecință dânsa a născut un copil. În cadrul unui live pe Ortodoxia - „pentru că așa trebuie”, vloggerul spune că s-a așteptat ca Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei să vine cu o reacție pe acest caz. De asemenea, Andronache a încercat să afle cine este acest bărbat, care, potrivit Procuraturii, a activat în calitate de preot. Astfel, vloggerul a descoperit că inculpatul a activat în calitate de ieromonah și a fost cateresit acum 10 ani.

În reacție, Procuratura amenționat că la momentul comiterii crimei bărbatul era preot, iar aceasta a fost recunoscut atât de inculpat, cât și de alți locuitori ai satului în care acesta ducea slujbe.

Potrivit Jurnal de Chișinău, această persoană a făcut parte din Mitropolia Basarabiei până în 2012, când a fost oprită, printr-o decizie mitropolitană, să oficieze serviciul pentru abateri grave de la disciplina și orânduirile bisericești. Cu toate acestea, el a continuat să oficieze serviciul divin, ajungând în 2016 să fie preot la Stoianovca, reprezentând un cult din Ucraina.


Pub