Iurie Leancă, despre refuzul Blocului ACUM de a crea o coaliție cu PD: „Nu înțeleg, pentru ce au venit ei în Parlament?”

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană și candidatul pentru alegerile europarlamentare în lista Partidului PRO România, Iurie Leancă, se arată indignat de refuzul Blocului ACUM DA PAS de a purta discuții cu Partidul Democrat pentru o posibilă alianță și susține că găsește „alogic comportamentul acestor proaspăt pro-europeni”.

Foto: UNIMEDIA

„Aștept să văd noua coaliție, să văd care sunt prioritățile lor. Regret că cei care s-au autodefinit ca forțe pro-europene nu încearcă să se așeze la masa de discuții cu Partidul Democrat, care la fel e de orientare pro-europeană; să vadă care vor fi măcar pașii viitori comuni, dacă nu reușesc, atunci cineva va fi de vină, dar în momentul în care tu spui că „sub nicio formă nu discut”, nu înțeleg, pentru ce au venit ei în Parlament? Aceasta iar va complica relația noastră cu Uniunea Europeană, găsesc alogic comportamentul acestor proaspăt pro-europeni”, a declarat Iurie Leancă în cadrul unui interviu pentru tv8.md.

Amintim că Iurie Leancă va candida la funcția de europarlamentar din partea Partidului Pro România. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă susținută la București.

În prezent, Leancă ocupă în prezent funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană în Guvernul Filip.


Pub