07:17:31 20.04.2024
Stiri

Programului „Farmer-to-Farmer”, extins pentru încă trei ani în R. Moldova: Experți americani îi vor învăța pe producătorii autohtoni cum să-și crească veniturile

Economie 26.03.2019 18:20 Vizualizări1081 Autor: Ziarul National
Programului „Farmer-to-Farmer”, extins pentru încă trei ani în R. Moldova: Experți americani îi vor învăța pe producătorii autohtoni cum să-și crească veniturile


„Cultivating New Frontiers in Agriculture” din R. Moldova a lansat astăzi la Chișinău o nouă fază cu durata de trei ani a Programului „Farmer-to-Farmer”.

Programul este finanțat de USAID și va oferi asistență pe bază de voluntariat pentru consolidarea agriculturii organice și a sectorului zootehnic din republica noastră.

Pe parcursul celor trei ani de implementare a programului, 45 de voluntari americani, experți în agricultură, afaceri și alte domenii vor efectua vizite cu durata de două-patru săptămâni în R. Moldova și vor efectua transfer de experiență, oferind instruire producătorilor, procesatorilor și prestatorilor de servicii în aspecte în care există insuficiență de cunoștințe.

„Noul program va contribui la creșterea veniturilor obținute de producători, procesatori, exportatori și alți actori de pe lanțul valoric al agriculturii organice și cel al producerii laptelui și al creșterii animalelor. Acest obiectiv va fi realizat prin îmbunătățirea asocierii, accesului la resurse, instruirii fermierilor și a educației universitare”, a menționat Nadejda Mocanu, directorul „Farmer-to-Farmer” Moldova.

Asistența se va axa în principal pe dezvoltarea asociațiilor, comunicare, advocacy, marketing, extensiune, educație, siguranța și calitatea alimentelor, producerea furajelor, gestionarea pășunilor.

Voluntarii vor aplica metode variate pentru a forma și perfecționa cunoștințele și abilitățile beneficiarilor, cum ar fi planificarea strategică, participarea la târguri și expoziții internaționale, lansarea de produse noi, managementul financiar, îmbunătățirea serviciilor veterinare, modernizarea curriculelor și a metodelor de instruire etc.

Printre beneficiarii programului se numără Asociația Patronală Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova „MOVCA”, Cooperativa „Agrostoc”, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Asociația Fermierilor-Producători de Lapte din Nord.

USAID administrează programele americane de asistență externă, ce contribuie la generarea de sustenabilitate și creștere economică de amploare în sectorul agricol prin intermediul asistenței tehnice în mai mult de 80 de țări ale lumii. CNFA a mai implementat acest program în republica noastră din 1998 până în 2013.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md