(video) Premieră: Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC Saloon – un sedan cu caracter

Urmând hot-hatch-ul lansat anterior, nivelul următor de performanță de conducere este aici. Noul A 35 4MATIC Saloon (sedan) este al doilea model de la Mercedes-AMG pe baza noii platforme compacte și este prima alegere pentru clienții care caută sportivitatea tipică a brandului, combinată cu un nivel confortabil de spațiu pentru pasageri şi bagajele lor.

Dinamica excepțională de condus a modelului agil este asigurată de un motor turbo cu patru cilindri în linie şi un volum de 2.0 litri, care produce 306 CP şi 400 Nm. Cuplat la transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu dublu ambreiaj şi cu funcţie RACE-START, care transmite puterea spre sistemul de tracţiune integrală AMG Performance 4MATIC variable all-wheel drive, acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate face în 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Încă o deosebire de un A-Class Sedan obişnuit este noul kit exterior aerodinamic, ce include atât noi bare de protecţie, cât şi o grilă diferită a radiatorului, toate în stilul modelelor superioare AMG. Jantele sunt standard din aliaj de 18 inci, în timp ce opţional se pot comanda de 19 inci. Terminaţiile eşapamentului sunt doar două, rotunde, poziţionate spre extremităţile barei de protecţie posterioare.

În habitaclu avem, potrivit Mercedes-Benz, destul de mult spaţiu deasupra umerilor, capului şi în zona coatelor. Înălţimea de la podea şi până în tavan în partea din spate a cabinei este de 944 de mm. Volumul portbagajului este de 420 de litri şi are o lăţime de 950 de mm. Capacul portbagajului poate fi deschis fără contact prin intermediul sistemului opţional KEYLESS-GO comfort package with HANDS-FREE ACCESS, prin simpla mişcare a piciorului sub bara de protecţie.

Şoferul va vedea în faţa sa un sistem multimedia MBUX cu inteligenţă artificială oferit standard. Două ecrane mari colorate vor sta sub o singură sticlă pentru a forma un Widescreen Cockpit. Sistemul infotainment poate fi folosit prin intermediul asistentului vocal, prin comanda “Hey Mercedes”.

În plus, cu noul MBUX interior assistant opţional, funcţiile multimedia pot fi operate tactil, iar lumina de citire poate fi conectată sau deconectată. Există evident şi un sistem de iluminare ambientală, pe lângă unul audio premium.

Panoul de bord digital poate fi configurat cu ajutorul a trei interfeţe stilistice generale, cel mai “agresiv” fiind modul Supersport care face să apară un turometru roşu pe centrul ecranului, în timp ce alte informaţii sunt afişate prin părţi. De asemenea, prin intermediul meniului AMG pot fi selectate alte ferestre speciale, care vor arăta date despre Warm-up, Set-up, G-Force sau Engine Data.

Afișajul multimedia touchscreen evidențiază, de asemenea, caracterul dinamic cu afișaje individuale AMG, cum ar fi vizualizarea programelor de conducere, AMG TRACK PACE (opţional) și datele telemetrice. O altă caracteristică nouă este consola centrală AMG distinctă cu touchpad și switch-uri suplimentare pentru operarea ESP-ului, modului de transmisie manuală și ajustarea amortizoarelor adaptive (opţionale). Mai poate fi aleasă din gama de opţiuni funcţia MBUX Augmented Reality sau un head-up display.

Încă o dotare pe care o va primi viitorul proprietar este volanul AMG, turtit în partea inferioară, acoperit cu piele perforată, cu cusături roşii contrastante. Acesta mai include padele galvanizate în spatele său, dar şi comenzi tactile. Opţional este oferit volanul AMG Performance cu două componente satelit care au câte un mic ecran integrat.

Scaunele sunt disponibile cu o tapiţerie ARTICO în combinaţie cu microfibră DINAMICA de culoare neagră, cu cusături contrastante roșii și centuri de siguranţă, ori doar acoperite cu piele ARTICO în combinaţia de culori black/neva grey. Cusăturile de culoare roşie pe inserţiile din microfibră DINAMICA și inelele roşii de pe deflectoarele sistemului de climatizare adaugă accente suplimentare.

Revenind la partea tehnică a automobilului, mai aflăm că Mercedes-Benz a luat nişte măsuri specifice pentru întărirea secțiunii frontale a caroseriei pentru a asigura stabilitate chiar și atunci când se conduce cu viteză. O placă din aluminiu sub motor mărește rigiditatea torsională și rezistența la îndoire a părţii frontale a maşinii. Două bretele diagonale suplimentare în partea din față a dedesubtului reduc, de asemenea, torsiunea și măresc rigiditatea.

Motorul turbo cu patru cilindri se mândrește cu un răspuns spontan la comenzile pedalei de accelerație, putere de tractare ridicată (400 Nm de la 3.000 rpm), un răspuns extrem de plin de viață și un sunet de motor tipic pentru AMG. Carterul din aluminiu de înaltă rezistență, ușor de turnat, reduce greutatea vehiculului în cazul în care aceasta contează cel mai mult pentru dinamica condusului.

Un turbo compresor twin-scroll este folosit pentru turbo compresie. Acesta combină capacitatea optimă de reacție la viteze scăzute ale motorului cu o creștere puternică a puterii la viteze mai mari. Carcasa turbo compresorului twin-scroll este împărțită în două conducte paralele. Împreună cu două conducte de evacuare separate în colectorul de evacuare, acest lucru face posibilă canalizarea gazelor de eșapament separat pe roata turbinei. Acest lucru minimizează influența reciprocă negativă a cilindrilor individuali în ciclul de schimbare a sarcinii. Respectiv, acest lucru reduce presiunea de eșapament și îmbunătățește schimbarea sarcinii de încărcare, precum și eficiența motorului.

Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament dispune standard de o supapă controlată automat. În funcție de modul de rulare selectat prin AMG DYNAMIC SELECT (Slippery, Comfort, Sport, Sport + sau Individual) sunetul este modulat de la echilibrat la puternic.

Sistemul de tracţiune integrală variabil poate face ca maşina să aibă fie doar tracţiune faţă, fie una împărţită 50:50 între punţi. Un ambreiaj multi-disc, care este integrat în transmisia de pe puntea spate este responsabil pentru distribuția cuplului variabil între punţi. Acest ambreiaj este controlat electro-mecanic.

Pe lângă sistemul AMG DYNAMIC SELECT cu moduri de rulare se mai oferă sistemul AMG DYNAMICS cu modurile Basic sau advanced pentru a extinde funcțiile de stabilizare ale ESP-ului cu intervenții agile în funcție de dorințele conducătorului auto. Servodirecţia este sportivă electro-mecanică, sensibilă la viteze. Are un rack special cu raport de transmisie variabil și două curbe caracteristice: în funcție de modul de rulare pe care șoferul l-a selectat, acesta oferă un feedback de direcție mai bun și mai sportiv sau mai confortabil.

Pe partea de suspensii avem una AMG cu componente McPherson din aluminiu pe puntea din faţă, în timp ce pe puntea din spate este una multi-link, care este conectată rigid cu corpul maşinii printr-un subcadru. Opţional se poate opta pentru suspensia adaptivă AMG RIDE CONTROL cu trei moduri de funcţionare.

Mecanismele de frânare conţin discuri de 350 mm şi etriere monobloc fixate cu câte patru pistoane pe puntea din faţă, dar şi discuri de 330 de mm cu etriere “plutitoare” cu un singur piston. Discurile sunt ventilate pe interior şi sunt perforate pentru a disipa mai uşor căldura. Etrierele mai sunt vopsite într-o culoare argintie şi cu inscripţii AMG negre.

Printre altele se oferă pachetul opțional AMG Aerodynamics Package, dezvoltat într-un tunel eolian, care îmbunătățește manevrabilitatea la viteze mari. Bara de protecţie frontală cu separator mai mare și aripi suplimentare în negru lucios, precum și buza mai mare care îndeplineşte rolul unui spoiler pe capacul portbagajului, creşte forţa de apăsare.

De asemenea, opțional este disponibil pachetul AMG Night Package. Elemente exterioare finisate într-o culoare neagră subliniază caracterul sportiv-expresiv al vehiculului. În plus, se instalează şi nişte geamuri termoizolante fumurii de la montanţii B în spate.

Deocamdată nu a fost anunţat preţul automobilului, însă la sigur va fi disponibil şi în ţara noastră pentru că sedanul obişnuit poate fi deja cumpărat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/