/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Imagini „secretizate”. Poliția refuză să publice imaginile video ridicate din localul unde a avut loc altercația dintre Grigorciuc și Sîrbu

missing
27 martie 2019, ora 19:01

Imaginile video într-adevăr au fost ridicate. Noi nu putem să le facem publice deocamdată, fiindcă este secretul urmăririi penale. Dar dacă și s-ar face publice s-ar face doar cu acordul procuraturii”, Mariana Bețivu, ofițer de presă IGP.

Șeful procuraturii municipale nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Între timp, acuzatorul care a înaintat învinuirea și a cerut arestul lui Grigorciuc a spus că, de fapt, dosarul nu a ajuns la procuratură.

Dosarul se află la în gestiune la organul de urmărire penală al IP Buiucani. Gestionează dosarul ofițerul de urmărire penală, dosarul nu este venit la procuror cu nicio propunere. Eu nu știu ce s-a ridicat la moment, urmărirea penală nu o înfăptuiesc eu”, Daniel Precup, procuror.

Iar despre imaginile ridicate de pe camerele de supraveghere spune că încă poate să ofere detalii.

Eu trebuie să mă expun acum să fac, prematur să iau și să, ce-am să fac cu avans să fac niște prognoze, ori cum să fac pe dosar. Nu pot eu să spun așa ceva acum”, Daniel Precup, procuror.

Anterior, avocații lui Pavel Grigorciuc, acuzat de huliganism în grup, au cerut ca imaginile de pe camerele de supraveghere să fie făcute publice. Activistul se află în arest în penitenciarul numărul 13. Mâine, el va apărea în fața judecătorilor de la Curtea de Apel si va cere sa fie eliberat din arest. Pavel Grigorciuc a fost reținut în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Acesta riscă pana la 5 ani de pușcărie. În dosar figurează si avocatul Eduard Rudenco, cercetat penal pentru huliganism în grup.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram