/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Blocul ACUM va obține mai multe avantaje datorită separării în două fracțiuni parlamentare. Care sunt acestea

missing
27 martie 2019, ora 19:05

Dacă au mers cu două fracțiuni. Este evident că fiecare fracțiune are o anumită logistică parlamentară. Cum ar fi, de exemplu locuri în biroul permanent, locurile în comisiile parlamentare. Dar repet că per total sunt două fracțiuni, respectiv vor fi două comportamente diferite”, Roman Mihaeș, comentator politic.

Conform regulamentului Parlamentului, „fracţiunilor parlamentare li se pun la dispoziţie încăperi pentru lucru, tehnică birotică și rechizite de birou.” Totodată, „preşedintele fracţiunii parlamentare este asistat de un cabinet propriu, (…) al cărui personal este angajat în temeiul încrederii personale acordate de preşedintele fracţiunii”. Totuși, alți experți în politică spun că divizarea blocului în două fracțiuni parlamentare le va permite deputaților să fie mai vocali.

Deja s-a speculat că vor avea două locuri, sau două poziții în biroul permanent, dar nu numai asta pentru că, sunt anumite situații când fracțiunile parlamentare vin cu anumite luări de poziții, cuvântări de cuvânt. Iar blocul ACUM, aceste două formațiuni, mergând pe două fracțiuni în anumite momente când vor trebuie să ia act de poziții, să vină cu anumite declarații, nu va avea o singură voce, dar va avea două voci”, Ion Tăbârță, expert în politică „IDIS Viitorul”

În schimb, expertul Dionis Cenușă consideră că această separare ar putea să le complice activitatea comună.

„Din moment ce există două fracțiuni separate, uneori ar putea să se creeze unele posibil necoordonări sau, ar putea exista tot felul de probleme din punct de vedere tehnic, deoarece au diferite birouri, diferite oficii”, Dionis Cenușă, expert în politică.

Despre faptul că blocul ACUM va fi reprezentat în Parlament de două fracțiuni diferite, s-a aflat ieri în cadrul unei conferințe organizată de liderii ACUM. Liderii au refuzat să spună de ce au luat această decizie, deși au fost întrebați. Deocamdată, nu se știe care va fi componența fracțiunilor. Singurul deputat care s-a expus public este Igor Munteanu. El a precizat că va face parte din fracțiunea Platformei DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram