‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChiar dacă producătorii investesc activ în dezvoltarea fermelor, Moldova rămâne a fi unul dintre...

Chiar dacă producătorii investesc activ în dezvoltarea fermelor, Moldova rămâne a fi unul dintre principalii consumatori de lactate ucrainene

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova se numără în continuare printre principalii consumatori de produse lactate din Ucraina. În lunile ianuarie-februarie curent, exportul acestora s-a redus cu 22% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a constituit 34,2 milioane de dolari.

Potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Lapte din Ucraina, peste hotare au fost exportate 5 mii tone de lapte şi frişcă, în creştere cu 2,2 ori. În acelaşi timp, 42% în valoare de 1,4 milioane de dolari au revenit statului Qatar, iar 24% în valoare de 814 mii dolari au revenit Moldovei.

Din cele 975 tone (+46,2%) de produse acidolactice, 40% în valoare de 563 mii de dolari au fost importate de Kazahstan, iar 27,3% (382 mii de dolari) – de Republica Moldova.

Exporturile de unt, dimpotrivă, s-au redus cu 36,4%, până la 3,9 mii tone, iar principalii importatori au fost Olanda, Maroc şi Moldova.

În acelaşi timp, împreună cu Egiptul, Moldova a devenit cel mai mare consumator de brânzeturi ucrainene. Exportul acestora în străinătate a constituit, la începutul lunii martie, peste o mie de tone în valoare de 3,5 milioane de dolari.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii