‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChinezii vor să-şi dubleze achiziţiile de cereale din regiunea Mării Negre

Chinezii vor să-şi dubleze achiziţiile de cereale din regiunea Mării Negre

‹ adv ›
‹ adv ›

Traderul de cereale COFCO International, companie deţinută de grupul chinez de stat COFCO, intenţionează să-şi dubleze achiziţiile de cereale din regiunea Mării Negre, în cadrul unei strategii de extindere globală, a declarat marţi preşedintele COFCO International, Jingtao Chi, într-un discurs pronunţat la FT Commodities Global Summit, organizat la Lausanne, transmite Reuters, citat de financialintelligence.ro.

În ultimii ani, regiunea Mării Negre a devenit un hub important pentru exportul de cereale, în condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, iar Ucraina unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de porumb.

COFCO International este o companie controlată de grupul chinez de stat COFCO Corp şi a devenit un mare trader global de materii prime după preluarea traderului de cereale Nidera şi a operaţiunilor agribusiness ale Noble Group.

Jingtao Chi a dezvăluit că anul trecut COFCO International a tranzacţionat o cantitate de 106 milioane tone de materii prime şi compania intenţionează să majoreze volumul de produse pe care le cumpără direct de la fermierii din afara Chinei până la 60 milioane tone în anul 2022, comparativ cu 40 milioane tone anul trecut.

Apariţia COFCO International pe piaţa mondială a tranzacţiilor cu cereale constituie o provocare pentru cvartetul denumit „ABCD”, format din ADM, Bunge Ltd., Cargill Inc. şi Louis Dreyfus, care timp de mai multe decenii a dominat industria de trading, potrivit Agerpres.

O altă companie care a devenit un important trader global de cereale este Glencore Agriculture, directorul general Chris Mahoney declarând la conferinţa de la Lausanne că firma a tranzacţionat anul trecut aproximativ 80 de milioane de tone de cereale. Mahoney a subliniat şi el importanţa regiunii Mării Negre, apreciind că Rusia are capacitatea de a-şi majora exporturile de cereale cu alte 10 milioane de tone, dintre care 6-7 milioane tone de grâu, până în 2025.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii