image
Sursa foto: gazzetta.it

Tragedie în Italia: Un fotbalist a decedat pe teren, chiar sub ochii tatălui său

Italia a fost lovită de o nouă tragedie în weekendul recent încheiat. Rogelio Maria Pizzi, un fotbalist de 22 de ani al lui Pol. Argelatese A.S.D a decedat pe teren, chiar sub privirile tatălui său, într-un meci din Serie D.

Rogelio Maria Pizzi s-a prăbușit subit pe teren în urma unui stop cardiac la scurt timp după startul meciului pe care Pol. Argelatese A.S.D l-a susținut în compania celor de la X Martiri. Medicii au intervenit prompt și au început manevrele de resuscitare, folosind inclusiv un defibrilator.

La fața locului a fost adus și un elicopter, dar în cele din urmă mijlocașul de 22 de ani a fost dus la spital într-o ambulanță, pentru ca medicii să poată continua manevrele de resuscitare. Din păcate, nimic nu s-a mai putut fi face în cazul lui Rogelio Maria Pizzi, astfel că medicii de la spitalul Maggiore din Bologna au pronunțat decesul.

Italia nu e străină de asemenea tragedii. Cea mai recentă a avut loc anul trecut, când Davide Astori, căpitanul Fiorentinei, s-a stins din viață la doar 31 de ani. În 2012, Piermario Morosini s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Livorno - Pescara și nu a mai putut fi salvat de medici. Un alt deces petrecut din cauze similare s-a înregistrat în 1977, când Renato Curi, jucătorul Perugiei, a căzut pe gazon în timpul meciului cu Juventus. În urma autopsiei s-a descoperit că jucătorul de 24 de ani avea probleme cardiace detectabile doar în urma unui control amănunțit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: