(video) Mamele care cerșesc cu copiii în stradă ar putea fi lipsite de drepturi părintești. Lucia Caciuc: „Ne arată șmotocul de bani în care sunt sute de lei câștigați”

Mamele care ies în stradă împreună cu copiii pentru a cerși riscă să fie lipsite de drepturi părintești. Despre aceasta a anunțat șefa interimară a Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Lucia Caciuc, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. Dânsa a mai adăugat că ulltimul caz de acest gen a fost înregistrat la o femeie din Nisporeni, care este întilnită zilnic pe străzile capitalei cerșind cu copilul.

Foto: captură video

„Problema cu care ne confruntăm este mamele care ies împreună cu copiii și cerșesc în stradă. Nu sunt din Chișinău, sun din Republică. De fiecare dată discutăm, dar avem persoane care zilnic se găsesc în stradă. O să mergem pe ceea ce prevede legea de decăderea din drepturi părintești. Mamele și-au făcut din aceasta o sursă de existență, dar când încercăm să le explicăm că riscă cu copilul, ne arată șmotocul de bani în care sunt sute de lei câștigați. Ultimul caz care l-am depistat este din Nisporeni. A telefonat Autoritatra publică locală și ne-au comunicat că familia respectivă beneficiază de ajutor”, a menționat Caciuc.


Pub