Vadim Scarlat, acuzat că a dat mită unui judecător, și-a aflat sentința. Ce pedeapsă a primit medicul

Medicul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat, vizat în dosarul „mitei pentru judecători”, și-a aflat sentința. Pentru trafic de influență, Scarlat va achita o amendă în mărime de 2 300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei. Sentința a fost pronunțată la 11 martie curent.

Foto: tv8.md

Potrivit Procuraturii Anticorupție, medicul și-a recunoscut vinovăția integral și a solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.364/1 din Codul de procedură penală.

Vadim Scarlat beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu amendă.

La aplicarea pedepsei instanța de judecată a ținut cont de existenţa prejudiciului cauzat, de faptul că inculpatul a recunoscut vina și a colaborat cu organul de umărire penală și instanța de judecată.

Amintim că medicul este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care lucrătorul medical avea calitate de învinuit.

Procuratura anticorupție anunță despre contestarea deciziei oferită de către instanța de judecată.

De menționat că de la data de 15 ianuarie Vadim Scarlat și-a reluat activitatea în cadrul unei clinici private.


Pub