Circa 7000 de persoane au solicitat asistență medicală de urgență, în ultimele trei zile

Pe parcursul zilelor de 22, 23 și 24 martie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a activat în regim non-stop, acordând servicii medicale de urgență la etapa de prespital unui număr de 6550 de pacienți din întreaga țară, 22 % cu urgențe majore.

Foto: UNIMEDIA

Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în numeroase situații de risc pentru sănătatea pacienților, printre care: 19 accidente rutiere, în care au fost traumatizate 27 persoane, ulterior fiind transportate la spital pentru tratament corespunzător. De asemenea, 91 accidente vasculare cerebrale, 16 cazuri de sindrom coronarian acut, 29 de intoxicații (4 intoxicații cu monoxid de carbon, 6 intoxicații cu medicamente, 8 intoxicații cu alcool și 10 intoxicații cu alte substanțe).

O naștere a fost asistată de o echipa medicală de urgență la sudul republicii, în ambulanță, în timpul deplasării la spital. Nașterea în termen, sarcina IV, a decurs fără complicații, iar datorită asistenței medicale calificate acordate de către echipajul medical, s-a născut un băiețel sănătos. Ulterior mama și nou-născutul au fost transportați la maternitate, pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.


Pub