Armata israeliană efectuează bombardamente în Fâşia Gaza

Forţele armate israeliene au anunţat luni că au început să lovească ”ţinte teroriste Hamas din întreaga Fâşie Gaza”, la câteva ore după ce o rachetă trasă din teritoriul palestinian a lovit o locuinţă de lângă Tel Aviv.

Foto: AFP

Martori intervievaţi de această agenţie au auzit explozii în Gaza. Oficialităţi din serviciile de securitate israeliene şi presa Hamas afirmă că unul din obiectivele lovite de israelieni este o bază navală la vest de oraşul Gaza, iar altul - o tabără de antrenament a Hamas din nordul Fâşiei Gaza, unde martorii au afirmat că trei rachete şi-au atins ţinta. Reuters arată că probabil ambele obiective au fost evacuate, deoarece loviturile israeliene au fost anunţate cu câteva ore înainte, relatează Agerpres.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care şi-a scurtat vizita în SUA după atacul de la Tel Aviv, soldat cu şapte răniţi, a promis o reacţie în forţă, deşi Hamas a negat orice legătură cu lansarea rachetei. Armata israeliană a anunţat că va trimite întăriri în jurul Fâşiei Gaza şi va mobiliza un număr limitat de rezervişti.

Sursa: Agerpres


Pub