Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, este primul student moldovean al celui mai important program FBI

images_cms-image-000066571

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a fost recent coleg de bancă cu vicedirectorul FBI, șefii de Poliție din Cipru, Dubai, Miami, San Francisco și cu șeful adjunct al Poliției din New York. S-a întâmplat în cadrul unuia dintre cele mai importante programe de formare a conducerii mondiale în domeniul aplicării legii – National Executive Institute (NEI). Fredolin Lecari a devenit, astfel, primul moldovean admis la cel mai înalt curs de calificare al FBI.

Procedural, selectarea noilor participanți este făcută anual de către divizia de formare profesională a FBI prin intermediul birourilor regionale ale FBI și ale atașaților FBI. De obicei, studenții ai acestui program pot deveni directorii executivi ai agențiilor de aplicare a legii care au în responsabilitate securitatea unei populații minime de 250 000 de locuitori sau au în subordine cel puțin 500 de ofițeri supuși jurisdicției, scrie deschide.md.

Fredolin Lecari se regăsește în grupul celor circa 50 de șefi ai instituțiilor de aplicare a legii admiși anul acesta la cel mai înalt curs de calificare al FBI, lucru pe care ni-l confirmă și o fotografie postată pe Instagram de către șeful Poliției din Cipru.

https://twitter.com/ZACHARIASCHRYS2/status/1103225789376548864

Contactat de reporterii Deschide.MD, Lecari a spus că informația este adevărată.

„FBI National Executive Institute”, a fost înființată în august 1975, când directorul FBI, Clarence Kelley, a însărcinat Academia FBI să elaboreze o propunere pentru un program de formare profesională a liderilor executivi din cadrul organelor de forță. Dimensiunile prioritare selectate pentru program, care pregătesc acum lideri locali și internaționali de aplicare a legii, au inclus: tendințe politice, economice și sociale naționale și internaționale care afectează funcția de poliție; etică și integritate; efectele acțiunii afirmative asupra politicilor de angajare și promovare; relatii media; relații de muncă; viitoarea structură a organizațiilor de poliție; finanțarea operațiunilor poliției; managementul crizelor; formare și probleme juridice; și impactul activității criminale asupra poliției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente