/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dimineață cu ghinion pentru un șofer. Mașina acestuia a fost avariată după ce a intrat într-un canal pluvial, rămas descoperit

missing
25 martie 2019, ora 17:40

Dimineață cu ghinion pentru un șofer din Capitală. Acesta s-a pomenit cu o roată de la mașină sparta după ce a dat peste un canal pluvial, rămas descoperit. Incidentul a avut loc pe strada București, intersecție cu Lev Tolstoi.

Mergând încet prin ambuteiaj, la un moment dat nu am înțeles, era deja descoperită canalizația sau eu am mers și a căzut sau poate autobuzul care era în fața mea l-a distrus. Eu, pur și simplu, m-am pomenit în gaură și mi-am spart cauciucul, dar și janta mașinii a fost afectată”, Alexandru Cecmariof, șofer.

Bărbatul mai spune că a scris o cerere la poliție, însă ar fi fost convins de oamenii legii să renunțe pentru că va avea de umblat câțiva ani buni prin instanțe și fără folos. Între timp, la locul incidentului un alt șofer a instalat în gaură o bucată de lemn pentru ca alți conducători auto să nu-și distrugă mașinile. La vederea acesteia, șoferii se deplasau cu grijă pe alături.

M-am ferit de astfel de situații dar mă rog sunt solidar cu toți șoferii și de aceasta este mare neplăcere. Aici mereu este un trafic aglomerat, dacă era în altă parte unde nu este impediment era mai puțin neplăcut dar aici poate să creeze ambuteiaje, dar mă rog mai multe neplăceri poate să creeze.

Nu este bine și cred că nu este unicul caz care se întâmplă. Foarte rău sunt de o părere, nu bună. Uitați-vă ce drumuri avem, doamne ferește!

Lipsa grijalului este un pericol și pentru pietoni, în special pentru bătrâni sau copii.

Cam permanent este așa situația aici. Sigur că este periculos și noapte chiar dacă este luminat oricum este periculos. Demult gaura este deschisă? Da, periodic este, o observ.

Eu cred că oricine poate nimeri în această gaură, în primul rând pot fi bătrânii pentru că ei sunt cu vederea slabă, ei pot să se rănească, este groaznic.

Contactat de TV8, poliția Capitalei spune că, de regulă, în astfel de cazuri la fața locului se deplasează un echipaj pentru a investiga cine este responsabil. Abia după șoferul care a avut de suferit poate cere daune. Un caz similar a avut loc și în luna octombrie, 2018, când o mașină s-a pomenit cu roata blocată într-o gură de canalizare pe bulevardul Iuri Gagarin.

Astfel de situații sunt periculoase și pentru pietoni. Exact acum un an, o femeie a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână de canalizare. În municipiul Chişinău sunt circa 100 de mii de spații subternare. Doar 20 de mii sunt în gestiunea Apă Canal, celelalte fiind la balanţa “Termoelectrica”, “Moldova-Gaz” sau “Exdrupo”.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Mark Diaconu

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram