/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Demiteri în masă la PLDM. Maria Ciobanu, Viorel Cibotaru și Ion Terguță nu mai sunt vicepreședinți

missing
25 martie 2019, ora 18:10

„Doamna Maria Ciobanu a fost vicepreședinte și membru al BPC, însă ea se regăsește din nou în componența BPC. Ion Terguță nu se regăsește în BPC, însă a rămas membru al CPN”, a declarat pentru TV8, președintele PLDM Tudor Deliu.

Potrivit președintelui PLDM, Tudor Deliu cererea de demitere a fost semnată din motiv că în componența BPC nu se regăsesc reprezentanți din teritoriu. Totodată politicianul a menționat că a primit mai multe solicitări de la organizațiile teritoriale care insistau ca în componența Biroului să fie incluși reprezentanți  din teritoriu.

Contactat de TV8, fostul vicepreședinte al PLDM, Ion Terguță a declarat că Tudor Deliu a cerut personal de la CPN dizolvarea BPC și demiterea vicepreședinților de partid. De asemena Ion Terguță a comunicat că toți membrii BPC sunt deciși să-și depună cererea de demisie din partid.

„Motivul pentru care am fost excluși din partid este că am cerut președintelui partidului, în cadrul BPC în toată componența lui o analiză a campaniei electorale și a compartimentului PLDM în cadrul acestei campanii și în mod special cum s-a îndeplinit decizia CPN din luna decembrie”, a comunicat Ion Terguță.

Ulterior în cadrul ședinței din 24 martie, membrii CPN au votat o nouă componență a BPC. Totuși din cei 15 membri care se aflau în componența BPC, opt din ei s-au regăsit în noua componență a BPC.

Totodată a fost modificată și componența CPN. Astfel unii membri au fost excluși în baza cererii de demisie sau a absențelor nemotivate. Apoi în cadrul ședinței s-a votat primirea unor noi membri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram