(video) Navă de croazieră cu 1 300 de oameni la bord, în derivă în apele Norvegiei. Are loc evacuarea pasagerilor

Autorităţile norvegiene derulează o amplă operațiune de salvare a peste 1 300 de oameni de pe o navă de croazieră aflată în derivă pe coasta de vest a Norvegiei, din cauza unor defecțiuni la motor, anunță BBC.

Foto: I.A. Tuene/Reuters

Agenția norvegiană de salvare maritimă a declarat că nava de croazieră Viking Sky a trimis un semnal de salvare, din cauza unor defecțiuni la motor și a condițiilor meteo nefavorabile, aflându-se nu departe de o întindere stâncoasă a coastei norvegiene .

Cinci elicoptere și mai multe nave de salvare sunt antrenate la evacuarea persoanelor aflate la bord, conform declaraţiilor serviciului norvegian de salvare maritimă. În operaţiuni au fost implicate mai multe autorităţi şi organizaţii, inclusiv Crucea Roşie.

În dimineața zilei de duminică nava, Viking Sky a reușit să repornească trei din cele patru motoare și ambarcațiunile de remorchere încearcă să tragă nava spre țărm, a declarat purtătorul de cuvânt al Per Fjeld al Centrului Comun de Salvare pentru sudul Norvegiei pentru CNN.

Salvatorii continuă să evacueze pasagerii și echipajul, dar nu există nicio estimare a duratei de timp necesare. Mai ales că accesul salvatorilor este îngreunat de vânturile puternice și valurile înalte de aproape 10 metri.

Poliţia a informat că până la 01:45 (00:45 GMT) au fost aduşi pe uscat 230 de pasageri, care au fost adăpostiţi într-un centru de urgenţă al oraşului Brynhallen, la aproximativ 500 de km nord de Oslo.

Conform aceleiaşi surse, 16 persoane care aveau leziuni au fost internate în trei spitale.


Pub