Potrivit Venezia Eventi, Doina Paulesco a absolvit cursul avansat în bucătăria italiană și a fost desemnată drept este cea mai bună studentă din cei 69 de absolvenți ai Școlii Internaționale de Bucătărie Italiană Alma.
Diploma Alma i-a oferit oportunitatea să muncească la restaurantul numărul 1 în lume.
Doina Paulesco lucrează în prezent alături de maestrul bucătar Massimo Bottura la restaurantul Osteria Francescana din orașul Modena, unde a făcut și stagiul de cinci luni. Restaurantul are trei stele Michelin și din anul 2012 s-a poziționat de două ori pe primul loc în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, potrivit Forbes.
Precizăm că ghidul Michelin este un simbol al calitatii si excelentei in industria gastronomiei. A fost creat de frații André și Édouard Michelin la începutul secolului trecut. Inițial avea menirea de a ajuta șoferii să-și întrețină mașinile, să găsească cazare decentă și mâncare în timpul călătoriilor prin Franța, incluzând adresele stațiilor de alimentare, mecanici și dealerii de anvelope, împreună cu prețurile locale pentru combustibil, anvelope și reparații auto.
Ghidul a început să indice restaurante remarcabile prin marcarea lor în 1926, iar din 1930 întocmește liste cu o stea, două și trei stele pentru cele mai apreciate restaurante.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!