(video) Timofti vs. Dodon: Cum este văzut Nicolae Timofti de către Vlad Țurcanu; „Igor Dodon a fost un accident nefericit al istoriei Republicii Moldova”

Președintele Igor Dodon a fost cel mai nefericit accident al statului Republica Moldova. Cel puțin asta spune analistul politic Vlad Țurcanu.

Întrebat într-un interviu pentru UNIMEDIA, care președinte al RM fost mai bun, Țurcanu a făcut o comparație dintre Nicolae Timofti și Igor Dodon.

„Eu cred că președintele Timofti a fost cel mai implicat în durerea acestui popor. Deși nu am fost de acord în unele decizii pe care le-a luat acesta. Ca om ieșit din mijlocul poporului, mi s-a părut cel mai reprezentativ. A suferit pentru această bucată de popor. Dar n-ar trebui să exagerăm posibilitățile pe care le-a avut. Nicio majoritate parlamentară, nici prea mulți aliați. Din potrivă, foarte mulți inamici au încercat să îi pună bețe în roate”, a precizat expertul.

„De departe, cea mai nefericită „alegere” a fost acea a lui Igor Dodon. De ce în ghemele, cred că s-au făcut fraude imense în acea perioadă, demonstrate și de Curtea Constituțională când i-a validat mandatul. Dar ceea ce a înțeles Igor Dodon că trebuie să facă, este total aiuritor. Tot arsenalul de lucruri care nu ar trebui să fie făcute, a fost adoptat de Igor Dodon. Tot ce este de mai condamnat într-un om, Igor Dodon a adoptat și a promovat. Și țâfna aceasta, extrem de urâtă privită dintr-o parte. Și umilința acceptată în raport cu Federația Rusă. Și lipsa de echidistanță în raport cu diferite segmente ale populației. Pentru că, să înțelegem că ceea ce am văzut că practică Igor Dodon în raport cu România, de exemplu, e ceva care rămăsese în secolul XX. Această aversiune față de ceea ce înseamnă România și Români, ar fi trebuit să fie suficientă ca să se interzică unui politician accesul la putere. El a fost lăsat să își facă mendrele în felul acesta, ceea ce creează la nivelul societății civilizate o doză mare de frustrare. Deci, acest domn, după părerea mea a fost un episod nefericit, un accident nefericit în istoria Republicii Moldova”, a conchis Vlad Țurcanu.

UNIMEDIA amintește că Vlad Țurcanu a fost purtătorul de cuvânt al președintele Nicolae Timofti în perioada 2012-2016, când și-a dat demisia.


Pub