Un teatru din Polonia va lansa un spectacol în baza cărții lui Adolf Hitler, „Mein Kampf”

Teatrul Powszechny, din Varșovia, Polonia a prezentat ieri, 23 martie, un spectacol pe motivele cărții „Mein Kampf”. Regizorul Jakub Skrzywanek a declarat că a descoperit în carte, „un nou sens”.

Actorii vor cita fraze din carte, numind slavii, inclusiv polonezii, drept oameni de speța a treia. Regizorul scoate în evidență faptul că nu susține nazismul și conținutul cărții lui Adolf Hitler dar vrea să înțeleagă de ce, după toată groaza din cel de-al Doilea Război Mondial, aceste idei mai găsesc susținători.

„Am fost uimit de accesibilitatea cărții pe net. Am băgat în căutare „Mein Kampf” și am văzut o sumedenie de traduceri. Ideile naziste se răspândesc sub forme de fișiere istorice și educative”, a menționat Skrzywanek.

Piesa face parte din programul dedicat celebrării Anului Antifascismului în Polonia. La spectacol vor avea acces doar spectatorii adulți.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.