O navă de croazieră s-a aflat în derivă lângă țărmul Norvegiei din cauza problemelor tehnice

Sâmbătă, 23 martie curent, în apropierea țărmului Norvegiei, nava de croazieră „Viking Sky” a suferit o problemă de motor în timpul unei furtuni.  La bord navei se aflau circa 1400 de persoane dintre care 915 pasageri și aproximativ 400 de membri ai echipajului, relatează Reuters. Echipajul a chemat salvatorii și poliția.

https://twitter.com/breakingavnews/status/1109524891131432966

Elicopterele de salvare au evacuat 463 de persoane dintre care 20 de persoane au suferit traume și au fost duși la spital. Crucea Roșie norvegiană a oferit asistența medicală necesară pasagerilor evacuați.

Echipajul navei a reușit să repornească trei din cele patru motoare și a ajuns cu bine în orașul norvegian Molde, fiind însoțită de două remorchere. Ațărmuirea navei a fost filmată de un internaut și publicată pe o rețea de socializare.

„Viking Sky” , o navă de croazieră de 47 800 tone, făcea o cursă de 12 zile și a început drumul său pe 14 martie în Bergen. Accidentul s-a produs în apropierea orașului Molde. Următoarea cursă, planificată pentru data de 27 martie a fost amânată. Pasagerii evacuați vor fi cazați în hotelurile locale, iar Viking Sky va avea grijă ca toți pasagerii evacuați să ajungă la destinația dorită.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.