/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Ciclonul Idai a pus în pericol viaţa a milioane de oameni în Africa. În Mozambic bilanțul morților a ajuns la 446

24 martie 2019, ora 15:57

Numărul de morţi în urma ciclonului puternic Idai din Mozambic a crescut la 446, a declarat duminică ministrul mediului, Celso Correia, adăugând că 531.000 de persoane au fost afectate de dezastru.

Ciclonul Idai a lovit în urmă cu o săptămână oraşul port Beira din Mozambic cu vânturi de până la 170 km/h, apoi s-a mutat în interiorul continentului, afectând statele Zimbabwe şi Malawi, distrugând clădiri şi punând în pericol viaţa a milioane de oameni, scrie Mediafax.

Furtuna a ucis, de asemenea, zeci de persoane din Zimbabwe, agenţia ONU de migraţie informând că numărul morţilor este de 259, în timp ce organizaţia umanitar OCHA a anunţat că numărul deceselor ar fi de 154.

În Malawi, 56 de oameni au murit în ploilor abundente care au căzut înainte de venirea ciclonului.

În toate cele trei ţări, supravieţuitorii au săpat în ruine pentru a căuta victime şi pentru adăpost, hrană şi apă, în timp ce guvernele şi agenţiile umanitare se grăbesc să le vină în ajutor.

Ministrul mozambican a declarat sâmbătă că aproximativ 1.500 de oameni aveau nevoie de salvare imediată de pe acoperişuri şi copaci. Duminică, însă a anunţat că numărul persoanelor care aveau nevoie de salvare a scăzut dramatic, fără a da o cifră.

Inundaţiile au ridicat riscul de holeră şi alte boli provocate de inundaţii, iar Correia a declarat că guvernul deschide un centru de tratament pentru holeră pentru a se pregăti pentru o epidemie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram