Declarații ping-pong între deputații Maria Ciobanu și Sergiu Sîrbu. Ciobanu: „Retrage cerere față de Grigorciuc”. Sîrbu: „Poliția e obligată să cerceteze până la capăt”

24 martie 2019, ora 17:47

Declarații ping-pong între deputații în Parlament Maria Ciobanu și Sergiu Sîrbu. Parlamentara îi cere colegului ei să retragă de la Poliție cererea depusă față de fostul lui coleg Pavel Grigorciuc, care l-a agresat acum câteva zile. În replică, Sergiu Sîrbu spune că indiferent de plângere, Poliția e obligată să facă cercetările până la capăt, în conformitate cu atribuțiile legale pe care le are.

„Un lucru însă ți-l cer în calitate de profesoară și colegă de legislativ: retrage cererea pe care ai scris-o la Poliție, învinuindu-l pe fostul tău coleg, tânărul Pavel Grigorciuc. Știi bine că nu ți-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacție neinspirată la insultele tale bădărănești. Justiția stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conștiința ta se va mai încrusta o ticăloșenie… Fii bărbat, Sergiu, încearcă să spui și magicul cuvânt NU!”, a scris Maria Ciobanu pe o rețea de socializare.

În replică, Sergiu Sîrbu spune că dacă cineva ar fi agresa-o fizic pe Maria Ciobanu, reacția lui ar fi fost să scrie o declarație publică de condamnare a agresiunii și să o îndemne să se adreseze polițiștilor pentru ca agresorul să răspundă în fața legii. Parlamentarul spune că nu l-a jignit pe Pavel Grigorciuc, dar chiar dacă i-ar fi spus ceva, agresiunea fizică nu ar fi fost justificată.

„În ceea ce privește plângerea făcută de mine, cu ea sau fără, Poliția e obligată să facă cercetările până la capăt, în conformitate cu atribuțiile legale pe care le are. Îmi displace și mie total acest incident, dar nu am avut niciun rol în declanșarea lui”, a menționat Sergiu Sîrbu.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat la spital după ce a fost bătut de activistul Pavel Grigorciuc. Incidentul s-a întâmplat în apropiere de un local din Parcul „Ștefan cel Mare”. Deputatul spune că ar avea comoție cerebrală, în timp ce activistul spune că i-a tras o palmă.

Ieri activistul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram