Președintele PPE, Joseph Daul: „Fără a asigura dreptul la o justiție echitabilă și independentă, Moldova nu poate deveni un stat cu adevărat democratic și european”

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu deputații Blocului ACUM, Maia Sandu, Chiril Moțpan și Mihail Popoșoi. Astfel, oficialul menționează că a fost informat cu privire la recentele evoluţii politice în urma alegerilor parlamentare din Republica Moldova. De asemenea, Daul cere eliberarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari, recent condamnați.

Foto: Daul/Facebook

„Sunt convins că alianța ACUM formată din partidele noastre membre ale PPE este singura forță politică care va lupta împotriva corupției, va aplica statul de drept și va scuti Moldova de controlul autocratic al lui Plahotniuc. Am urmărit îndeaproape procesele politice ale lui Petic și Cebotari și cerem eliberarea lor imediată. Fără a asigura dreptul la o justiție echitabilă și independentă, Moldova nu poate deveni un stat cu adevărat democratic și european”, a sceis Daul.

Daul / Sursa:Daul /Facebook


Pub