Mesajul lui Octavian Țîcu după meciul Moldova-Franța: „Ieri am fost mândru - pentru caracter și sacrificiu, pentru dorința de a nu dezamăgi...și pentru faptul că am băgat un gol Franței”

Deputatul Octavian Țîcu a comentat printr-o postare pe pagina sa de Facebook meciul de fotbal dintre Naționala Franței și cea a Moldovei, ce s-a petrecut aseară pe stadionul Zimbru din capitală.

Foto: UNIMEDIA

„Aseară asupra băieților noștri a fost o presiune psihologică enormă, atât ca echipă, cât și la nivel individual, pentru fiecare jucător în parte. Numai cel care nu cunoaște fenomenul sportiv, poate trata cu ironie și lipsă de respect această prestanță demnă a echipei noastre naționale contra campioanei mondiale en-titre Franța. Da, am fost timorați, ne-am temut, am fost defensivi și lipsiți de imaginație, dar o repriză am jucat egal cu Franța! Ne pricepem la sporturi individuale, dar nu știm a face joc de echipe, pentru că așa cum suntem dezbinați în societate, așa jucăm și fotbal. Dar ieri am fost mândru - pentru caracter și sacrificiu, pentru spiritul de echipă și solidaritatea de care am dat dovadă în teren, pentru dorința de a nu dezamăgi...și pentru faptul că am băgat un gol Franței. Un mare respect și mulțumesc băieților, echipei tehnice și conducerii Federației Moldovenești de Fotbal! Succese pentru campania de calificare Euro 2020, ați demonstrat aseară că puteți. Iar noi suntem alături!!!”, a scris Țîcu.

Amintim că meciul istoric dintre Moldova și Franța s-a încheiat previzibil. Campionii mondiali nu au lăsat nicio șansă gazdelor îningând cu un categoric 4 la 1. De cealaltă parte, Moldova se mulțumește cu un gol de prestigiu marcat în penultimul minut de către Vladimir Ambros.


Pub