Domenii noi de colaborare între Toyota şi Suzuki. Ultima va vinde în Europa maşini pe bază de RAV4 şi Corolla

Companiile Toyota şi Suzuki au semnat un memorandum de cooperare la începutul anului 2017. Atunci s-a menţionat că producătorii intenționează să dezvolte în comun cele mai recente tehnologii ecologice și informaționale, precum și să coopereze în domeniul securității.

Acum au deschis mai mult parantezele şi informează opinia publică despre un schimb de modele şi chiar de agregate: Toyota îi va oferi instalaţii hibride, iar Suzuki recent dezvoltatele motoare compacte!

Foto: freemalaysiatoday.com

Anul trecut, japonezii au semnat un alt contract, în conformitate cu care, Toyota va vinde în India sub marca sa crossover-ul Maruti Suzuki Vitara Brezza și hatchback-ul Baleno, iar în schimb Suzuki va lansa pe aceeaşi piaţă sedanul Corolla însă cu logoul său.

Schema se pare că merge ca pe roate şi de aceea s-a decis să se facă un nou pas, mult mai mare. Potrivit unui comunicat oficial, Toyota va oferi Suzuki sistemul său de propulsie THS (Toyota Hybrid System, însă nu generaţia a doua) pe care îl va putea folosi pe piaţa globală, dar şi alte tehnologii pentru a crea maşini hibride în India. Află ce mai prevede această înţelegere, pe AutoBlog.MD


Pub