Când vom trece la ora de vară

Republica Moldova va trece la ora oficială de vară în ultimul weekend din luna martie, când vom dormi mai puțin, pentru că ceasurile se dau înainte cu o oră. Astfel, în noaptea de 30 spre 31 martie, drept urmare, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Prin introducerea orei de vară, s-a urmărit ca oamenii să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Ora de vară este în prezent implementată în peste 70 de state, dar perioada variază de la o țară la alta.

Pentru prima dată, trecerea la ora de vară a fost aplicată în Noua Zeelandă, în 1895. Republica Moldova a recurs la această practică în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial

Ora oficială se schimbă de două ori pe an – în ultima duminică din luna martie şi în ultima duminică din octombrie.

Ora de vară nu este folosită în ţările de la ecuator, în unele state de la tropice, în Japonia şi China.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.