INP desfășoară operațiunea „Autobuz”: Șoferii microbuzelor înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă

Începând de luni, 18 martie curent, pe teritoriul ţării, Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară operațiunea „Autobuz”. Această activitate are caracter de prevenire şi supraveghere a traficului rutier în vederea asigurării siguranţei traficului rutier la transportarea pasagerilor cu transportul public de călători, cu depistarea şi documentarea cazurilor de exploatare a vehiculelor cu devieri de la normativele tehnice.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere de către maxi-taxi din capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

De asemenea, inspetorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că atunci când transportă pasageri, ei sunt responsabili de siguranța călătorilor.

În acest context, solicităm și reamintim șoferilor regulile de bază întru prevenirea abaterilor RCR: -să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise; -să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport; -să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat; -să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.


Pub