Încă unul: Un alt președinte de raion din partea PD-ului își dă demisia

Președintele Raionului Ștefan Vodă și-a dat demisia din funcție, după ce ieri și-a pus cererea de demisie, iar consiliul a aprobat-o.

Foto: stefanvoda.md

Mai mult, după ceva timp de consultări, consiliul raional a propus un alt democrat la funcția de președinte de raion. Este vorba de consilierul raional Iurie Moiseev.

„La propunerea dlui Nicolae Molozea, președintele raionului, în ordinea de zi a ședinței au fost incluse încă două chestiuni – cererea dlui Molozea cu privire la demisia din propria dorință din funcția de președinte și alegerea noului președinte de raion. Cu vot unanim consilierii raionali au acceptat propunerea de a examina acestea două chestiuni în primul rând. În luarea sa de cuvânt dl Molozea a făcut o scurtă retrospectivă a realizărilor comune obținute pe parcursul a 3,8 ani de activitate, printre care sunt vizibile – instituții educaționale și drumuri reparate, dezvoltarea serviciilor sociale etc., printre realizările invizibile cea mai importantă fiind unirea consilierilor din diferite partide într-o echipă care a acționat în interesul întregului raion. Dl Molozea a mulțumit conducătorilor și angajaților din toate sferele de activitate, consilierilor pentru munca depusă cu profesionalism și responsabilitate. Președintele raionului a insistat ca consilierii să-i accepte demisia. Cu 27 voturi „pro”, 1 împotrivă și 4 rețineri decizia de demisie a dl Molozea a fost adoptată”, se arată într-un comunicat pe site-ul Consiliului Raiona.

După o pauză de 15 minute 12 consilieri (9 din fracțiunea PDM și 3 din PLDM), conform procedurii, l-au înaintat pe Iurie Moiseev, consilier din fracțiunea PDM, la funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă. Cu 27 de voturi „pro” Moiseev a fost investit în funcția de președinte.

„Iurie Moiseev are în spate un mandat de președinte la care a venit din mediul polițienesc, peste ani situația s-a schimbat, și astăzi dumnealui vine la această funcție din mediul de afaceri, cu o experiență vastă, cunoscând bine problemele, nevoile și aspirațiile cetățenilor raionului. Mesajul noului președinte a fost laconic: „O să fiu corect, cinstit, o să depun eforturi pentru a soluționa problemele existente în raion. O să cer aceeași atitudine față de obligațiunile de serviciu de la toți funcționarii publici și angajații din toate sferele de activitate. Fiind în serviciul populației, trebuie să avem o atitudine respectuoasă, omenească față de cetățeni care se adresează cu problemele lor după ajutor””, se mai arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că președintele raionului Ialoveni, care este și vicepreședintele Organizației PDM Ialoveni, Lilian Carmanu, și-a anunțat demisia.

Amintim că raionul Ialoveni a avut două circumscripții nr. 22 și 37. Astfel, pe circumscripția 22 învingător a ieșit candidatul Blocului Electoral ACUM Liviu Vocv, iar în circumscripția 37, fotoliul de deputat l-a luat Petru Frunze din partea aceluiași bloc.

În circumscripția 36 Ștefan Vodă a câștigat socialistul Jolnaci Alexandru cu 9014 voturi, iar pe al doilea loc s-a plasat deja fostul președinte al raionului Nicolae Molozea cu 8385 de voturi.


Pub