În Shanghai a fost inaugurată o clădire uriașă inspirată de „Coloana fără sfârșit” a lui Brâncuși

PE SCURT

În Shanghai, China, a fost inaugurată recent o clădire de birouri, inspirată de „Coloana fără sfârșit” a sculptorului român Constantin Brâncuși, scrie romania-insider.com.

Clădirea „SOHO Gubei” este situată în cartierul central de afaceri din Shanghai și este opera firmei de arhitectură Kohn Pedersen Fox Associates (KPF).

PE LUNG

Inspirat de proporțiile coloanei nesfârșite a lui Constantin Brâncuși, turnul arată ca un obelisc inedit, cu un profil zig-zag pe diagonală, scrie într-un comunicat al KPF.

Shanghai este plin de clădiri înalte, dar puține pun prioritate pe o simplitate sculpturală, a declarat președintele KPF James von Klemperer. Împreună, simt ca am oferit orașului Shanghai o piesă uriașă de artă publică.

https://www.facebook.com/KohnPedersenFox/videos/1149427265219947/?v=1149427265219947

SOHO Gubei este alcătuit dintr-un turn de birouri cu 38 de etaje și un podium de vânzare cu 12 etaje, cu parcare. La ultimul nivel este o grădină pentru lucrători și publicul larg.

Brâncuși a realizat mai multe versiuni ale Coloanei fără sfârșit. În 1937, Brâncuși a creat un ansamblu de sculpturi la Târgu Jiu, în sudul României, ca un omagiu eroilor români ai Primului Război Mondial. Ansamblul include, de asemenea, Masa Tăcerii șiPoarta Sărutului.

Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) oferă servicii de arhitectură, de interior, de programare și de planificare generală pentru clienții din Statele Unite și din întreaga lume. Portofoliul firmei cuprinde lucrări în mai mult de 40 de țări și include proiecte de la birouri și clădiri rezidențiale până la spații culturale și facilități educaționale.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.