/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Zeci de mașini, abandonate în Capitală. Ce spune poliția

missing
22 martie 2019, ora 18:40

Un lux pentru unii, zeci de mașini stau abandonate de ani buni pe străzile și în curțile din Capitală. Proprietarii au renunțat la ele din varii motive: fie au plecat peste hotare, fie sunt la pușcărie sau au încetat din viață. Așa ca, acum aceste automobile sunt folosite pe post de coșuri de gunoi, dar și pentru distracția copiilor sau adăpostul oamenilor străzii. Poliția spune că nu este la curent cu numărul mașinilor abandonate, pentru că nu există o bază de date.

În sectorul Ciocana pe o porțiune de pe strada Petru Zadnipru am găsit 6 mașini abandonate, una fiind cu geamul spart și ușa descuiată, aceasta s-a transformat în adăpost pentru animale, dar și depozit pentru gunoi”, Gabriela Cebotar, reporterul TV8.

Cele șase mașini le-am găsit abandonate pe o distanță de aproape doi kilometri. Oamenii spun că unele din ele stau așa chiar și de doi-trei ani.

Păcat că se lasă așa pur și simplu abandonate că într-adevăr ocupă locul cuiva care ar putea să-l folosească mai cu folos. Poate fi o problemă pentru locuitor această mașină sau poate pentru copii? Pentru copii cu siguranță, geamurile sunt sparte oricine poate intra iar copiii, este un pericol adevărat.

Este deschisă, bate vântul, se învârtește vântul pentru că geamurile sunt stricate, ușa deschisă, copiii trec care deschide ușa sau o închide. Aruncă oamenii deșeurile ? Practic toți trec și se uită.

Mașina aceasta stă aici de vreo doi- trei ani de când sa făcut reparație la trotuarul acesta, au pus-o și gata.

Judecând după praful depus pe acest automobil, ne dăm seama cu ușurință că și în nu a urcat cineva la volan, demult timp. Deranjați de prezența lor, câțiva oameni care locuiesc prin preajmă ne-au spus că se fac doi ani de când le fotografiază și depun plângeri la poliție. Dar fără succes.

Sunt foarte multe aici care sunt abandonate și seara practic este imposibil de a parca o mașină proprie, nu este loc.

Eu știu acolo stă o mașină galbenă care stă acolo deja de doi ani și e ruginită, e stricată. A stat mai întâi stătea pe gazon apoi au dat la parcare.

Proprietarul este la pușcărie. Și demult mașina stă aici? Da de vreo doi ani.

Măcinate de rugină și distruse de timp, mașinile abandonate fac parte și din decorul sectorului Râșcani. Și în acest caz, oamenii spun că s-au plâns autorităților pentru a le evacua, dar nu au mai primit vreun răspuns.

E foarte urâtă, e strigător la cer ceea ce se intâmplă aici. Ați depus vreo cerere pentru mașinile care sunt abandonate? Da am depus la Pretură. Și a venit vreun răspuns? Au venit, au văzut a spus că vor lua măsuri, știți de câți ani este aici? Sunt vreo 10 ani.

Probabil dumnealor le-au parcat și au uitat de ele și merg să-și rezolve problemele mult mai importante decât cele a locatarilor.

Câte mașini sunt abandonate în Capitală nu știe nici măcar poliția. Oamenii legii însă pot să intervină doar dacă a fost depusă o cerere colectivă din partea locatarilor și doar dacă proprietarul nu a fost găsit.

În comun cu autoritățile publice locale, cu preturile de sector în comun cu polițiștii se implică și automobilul se evacuează dacă este vreo cerere colectivă ori din partea locatarilor blocului unde este parcat unitatea aceasta de transport și proprietarul nu a fost identificat. Careva adresări până la moment nu au parvenit în adresa poliției. ”, Natalia Stati, ofițer de presă, Poliția Capitalei.

În cele mai dese cazuri, mașinile abandonate continuă să fie lăsate pe loc, pentru că procedura de identificare este anevoioasă. Mai rar însă, acestea sunt duse la o parcare.

 

Reporter: Gabriela Cebotar

Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram