/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Grigorciuc riscă cinci ani pentru că l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu. Procurorii cer arestarea lui pentru 30 de zile

22 martie 2019, ora 19:11

Am înțeles că o să fie depusă, sau deja este depus demers la aplicarea arestului pentru 30 de zile lui Pavel. Astăzi așteptăm pe domnul procuror, dumnealui dorește să înainteze învinuirea”, Alexandru Bodnariuc, avocatul lui Grigorciuc.

Avocatul lui Pavel Grigorciuc susține că clientul său nu ar trebui să facă pușcărie în baza primei sale condamnări, pentru că sentința de patru ani cu suspendare pentru organizarea protestelor nu este definitivă.

Sentința și decizia Curții de Apel Chișinău pe primul dosar unde dumnealui este condamnat nu este irevocabilă. Urmează să se pronunțe încă Curtea Supremă de Justiție. El nu a fost luat la evidență de către biroul de probațiune. Dacă persoana nu este condamnată printr-o hotărâre irevocabilă, ea se consideră nevinovată”, Alexandru Bodnariuc, avocatul lui Grigorciuc.

Pentru huliganism, el riscă până la cinci ani de închisoare. Tot atâția ar putea să facă și avocatul Eduard Rudenco, cel care în timpul incidentului se afla alături. De dimineață, acesta s-a prezentat la Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde a presupus că va fi reținut.

Cu Siguranță după ziua de ieri când am venit în calitate de avocat dar m-am pomenit că sunt învinuit de această cauză penală, astăzi cred că urmările pot fi mai serioase încă decât, poate să fiu chiar și reținut”, Eduard Rudenco, avocat, bănuit.

Totuși, el a fost lăsat să plece, având calitatea de bănuit în dosarul intentat pentru huliganism. Acesta, dar și avocatul său spun că el se afla la vreo 10-20 de metri distanță de deputat și consideră că a fost reclamat pe nedrept.

Dânsul a declarat că eu l-am înjurat, că eu l-am numit cu cuvinte necenzurate împreună cu Pavel Grigorciuc. Atunci când depui declarații calomnioase și false, ești pasibil de răspundere penală”, Eduard Rudenco, avocat, bănuit.

Sergiu Sârbu, care susține că se află internat la spitalul de Urgență, nu a răspuns nici la telefon și nici la mesajul pe care i l-am expediat pe Facebook. Conflictul dintre el și activistul Pavel Grigorciuc a avut loc ieri, după ședința Parlamentului, într-un local din centrul Capitalei. Am încercat să obținem și o reacție de la patronul localului, dar nu ne-a răspuns la telefon. Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii grupului Petrenco, care o săptămână în urmă au fost recunoscuți vinovați de Curtea de Apel de organizarea dezordinilor în masă din fața Procuraturii Generale și în fața blocului în care locuia președintele PD Vlad Plahotniuc în toamna anului 2015. Aceștia au fost condamnați la câte patru ani de închisoare cu suspendare. Tuturor le-a fost interzis să părăsească teritoriul țării și să participe la proteste. Până astăzi, niciunul din ei nu și-au recunoscut vina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram