‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA: Semănăturile de toamnă au iernat satisfăcător

ANSA: Semănăturile de toamnă au iernat satisfăcător

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform datelor ANSA, la moment gradul de asigurare cu semințe de culturi de câmp este de circa 115% (necesarul este de 31 de mii de tone, iar depozitate sunt 36 de mii de tone). Din acestea au fost controlate în condiții de laborator circa 30 de mii de tone – 83% din cele depozitate.

Gradul de asigurare cu semințe de culturi legumicole și bostănoase este de circa 89,7%, inclusiv la culturile legumicole cu bob mic – 96,9%, iar la culturile bostănoase – 99,2%. Cu semințe de cartof pentru consum aprovizionarea constituie 86,6%, iar pentru reproducere 49,5%.

La moment, specialiștii ANSA din teritoriu efectuează controlul comercializării și utilizării semințelor de culturi de primăvară (de câmp, legumicole, bostănoase și cartof) destinate semănatului. De asemenea, sunt prelevate probe și se efectuează testarea și certificarea semințelor în condiții de laborator.

Aceștia au mai comunicat că, semănăturile de toamnă au iernat satisfăcător, inclusiv și pe sectoarele semincere de grâu și orz de toamnă. Producătorii efectuează lucrări de fertilizare a semănăturilor de toamnă, și este pe sfârşit semănatul culturilor timpurii de primăvară.

Actualmente, sunt înregistrați 787 agenți economici în acest domeniu: 334 producerea şi comercializarea seminţelor, 181 magazine agricole, 177 producerea şi comercializarea materialului săditor, 95 –  comercializarea materialului săditor decorativ.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›