image
Sursa foto: privesc.eu

Condamnat în dosarul furtului de la bănci, Ilan Șor se vrea președinte al Parlamentului

Controversatul primar de Orhei, condamnat în dosarul furtului miliardului, Ilan Șor, se vrea președinte al Parlamentului.

„Acest lucru va permite să înceapă rapid procesul de elborare a legilor și să nu pierdem timpul cu discuții fără sens. Suntem unicul partid, iar președintele nostru este singurul care a demonstrat grija față de cetățeni”, a declarat Marina Tauber în cadrul unui briefing, susținut cu puțin timp în urmă la Parlament.

Totodată, Tauber a anunțat că fracțiunea Partidului Șor se declară în opoziție, dar spune că va trata „constructiv” orice „inițiativă legislativă pozitivă pentru cetățeni”.

Deputații Partidului Șor urmează să vină cu mai multe proiecte de legi, printre care revenirea la colhozuri.

„Am venit să aducem o schimbare reală în bine în viața oamenilor. Am venit să schimbăm modul în care se face politica”, a spus Marina Tauber.

„În ciua speculațiilor și acuzațiilor nefondate, declarăm că vom fi în opoziție. Nu vom juca cu obligațiunile noastre față de cetățeni. Vom trata construcitv orice inițiativă pozitivă pentru cetățeni”, adăugat Tauber.

Ilan Șor a refuzat să facă vreo declarație.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de o instanță de fond la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar se află în libertate până la pronunțarea unei decizii finale în acest caz. În prezent, procesul se desfășoară la Curtea de Apel Cahul, dar din luna mai și până acum, au avut loc doar două ședințe, mai multe fiind amânate.

Precedenta, care urma să se desfășoare pe 17 decembrie, a fost reprogramată pentru 21 ianuarie 2019. Și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, este menționată în raportul Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova, dar, ca și șeful său de formațiune politică, se declară nevinovată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: