image
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu, la Bruxelles: Am vorbit cu oficialii europeni despre abuzurile regimului oligarhic împotriva cetățenilor RM

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu, a avut la Bruxelles discuții cu mai mulți oficiali europeni cu care a discutat despre situația postelectorală din Republica Moldova, precum și despre „abuzurile comise de instituțiile controlate de regimul oligarhic împotriva cetățenilor”.

„Avem datoria să luptăm pentru libertatea statului și pentru libertatea noastră în pofida tuturor amenințărilor, abuzurilor și riscurilor. Să nu ne lăsăm intimidați, să nu permitem alunecarea țării în dictatură ireversibilă. ACUM la Parlament!”, a declarat Maia Sandu de la Bruxelles.

Astfel, președinta PAS a lipsit de la prima ședință a Parlamentului, întrucât președintele Igor Dodon a semnat decretul privind convocare a plenului abia ieri, când delegația ACUM era deja la Bruxelles, iar această vizită a fost planificată de mai mult timp.

„... prima ședință a Parlamentului a fost anunțată de Igor Dodon, conform "tradițiilor" democraților, cu doar câteva ore înainte. În toată lumea civilizată, ședințele parlamentului se anunță cu săptămâni înainte, din respect față de deputați și față de cetățeni, dar și pentru a asigura o activitate eficientă a acestuia. În Republica Moldova regimul încearcă să transforme Parlamentul într-o anexă a sa”, a menționat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: