(live) Prima ședință a Parlamentului. Deputații aleși pe listele Partidului Politic Șor au anunțat: Propunem pe Ilan Șor la funcția de Președinte al Parlamentului

Deputații aleși pe listele Partidului Politic Șor fac declarații de presă cu 30 de minute înainte de prima ședință a noului Legislativ.

Marina Tauber a anunțat că vor fi în opoziție, „o opoziție activă. Vom fi în opoziție atât cu dreapta, cât și celor din stânga.”

„Chiar dacă vom fi deputați în opoziție, vom insista asupra inițiativelor pe care le-am elaborat deja și le vom prezenta ca proiecte prioritare pentru adoptarea lor de Parlament. Aceste inițiative legislative sunt așteptate de oamenii simpli și suntem convinși că adoptarea lor va schimba în bine situația din țară”, a precizat Marina Tauber.

Printre inițiativele pe care fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să le propună pentru a fi examinate și adoptate în mod prioritar, sunt proiecte de legi de ordin social-economic, inclusiv majorarea semnificativă a pensiilor, anularea impozitelor pentru mărfurile și produsele comercializate în Magazinele sociale, garantarea medicamentelor gratuite pentru pensionari, stimularea creării colhozurilor și susținerea producătorilor autohtoni, etc.

„De asemenea, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să propună, în mod prioritar, o inițiativă legislativă privind anularea imunității deputaților”, a mai spus acesta.

„Având în vedere că până acum nu există o claritate cu privire la formarea unei majorități, pentru ca Parlamentul să-și înceapă cât mai repede activitatea sa productivă, propunem ca reprezentantul nostru, președintele partidului, Ilan Șor, să fie ales președinte al Legislativului. Acest lucru va permite să înceapă rapid procesul de elaborare a legilor, dar nu să pierdem timpul cu discuții politice fără sens”, a mai declarat Tauber.

UNIMEDIA transmite live.

Partidul Șor este cea de-a patra formațiune parlamentară. După cum era de așteptat, Ilan Șor și Marina Tauber au câștigat în cele 2 circumscripții create în acest raion. Scorul bun din această regiune i-a adus partidului condamnatului Ilan Șor încă 5 mandate pe lista națională.

(live) Prima ședință a Parlamentului: Deputații ar putea să aleagă un președinte al Legislativului / Sursa:UNIMEDIA


Pub