(video) Deputații blocului ACUM vor înregistra la secretariatul Parlamentului opt inițiative legislative: „Cerem votul fiecărui deputat”

Deputații blocului ACUM urmează să depună la secretariatul Parlamentului opt inițiative legislative pe care le vor înregistra și cer deputaților din celelalte fracțiuni să le voteze. Este vorba de un pachet de legi privind dezoligarhizarea statului.

Foto: UNIMEDIA

După ședința de astăzi a Parlamentului, deputații au ieșit și au făcut declarații de presă. Aceștia au dat citire unei declarații a Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului, îndemnând deputații să o semneze. Pachetul de inițiative cuprinde: Adoptarea declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului; Anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul proporțional, dar cu îmbunătățiri asupra acestuia, reieșite din recomandările Comisiei de la Veneția; Crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la:

  • Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2;
  • Consecințele implementării legii privind amnistia capitalului;
  • Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat).

Adoptarea unui proiect de hotărâre de Parlament privind revocarea directorului CNA și directorului SIS, acestuia din urmă fiindu-i incriminat faptul că a expulzat cei șapte profesori, cetățeni turci, fără respectare procedurilor legale; Și adoptarea Legii Magnitsky.

Pachetul de legi urmează să fie depus mâine la secretariatul Parlamentului.


Pub