Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Prima declarație a activistului…

VIDEO Prima declarație a activistului care l-a pălmuit pe deputatul Sergiu Sîrbu

Activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru al PCRM, a publicat pe Facebook o postare în care recunoaște că l-a pălmuit pe Sergiu Sârbu, după ce deputatul l-ar fi insultat. Grigorciuc susține însă că i-a dat doar o palmă lui Sergiu Sîrbu, asta deși soția deputatului ne-a comunicat că acesta se află în stare gravă la spital.

Update: Activistul care l-a agresat pe deputatul Sîrbu, reținut. Poliția a inițiat o cauză penală

„După ce s-a încheiat protestul, am trecut pe lângă cafeneaua Penthouse, unde în acel moment a intrat și deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, pe care eu l-am numit trădător. În opinia mea, Sîrbu este un trădător, un exemplu de corupție în Parlamentul R. Moldova. Ca răspuns, Sîrbu a avut tupeul să mă insulte public în prezența mai multor persoane, care se aflau la terasa cafenelei. Având emoții, i-am dat o palmă peste obraz pentru ca să îl readuc la realitate. Chiar și după asta, el a continuat să mă insulte. Mai mult ca atât, după acest incident, din cafenea au ieșit și alți deputați, care au început să mă amenințe. Aici s-a încheiat și tot conflictul. Deputații au intrat în cafenea, iar eu am plecat. Sunt împotriva soluționării întrebărilor prin astfel de metode, dar, în opinia mea, există situații în care orice om, după o insultă publică, ar trebui să își protejeze onoarea și demnitatea”, a scris Grigorciuc.

Activistul a mai menționat că în cafenea erau camere de supraveghere, așa că înregistrările video pot fi ridicate pentru a evita speculațiile.

Grigorciuc a publicat imagini video din momentul în care polițiștii îi solicită să meargă la Inspectorat pentru că pe numele acestuia a fost depusă o plângere.

În 2015, Grigorciuc, alături de alți susținători ai lui Grigore Petrenco, au fost reținuți, fiind acuzaţi de nesupunere faţă de organele de forţă şi de provocarea dezordinilor în masă.