Activistul Pavel Grigorciuc recunoaște: I-am dat o palmă deputatului Sergiu Sîrbu. El m-a insultat// VIDEO

PE SCURT

Activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM, recunoaște că i-a dat astăzi o palmă deputatului democrat Sergiu Sîrbu, însă declară că a recurs la acest gest pentru că deputatul l-ar fi insultat.

Între timp, Sergiu Sîrbu a ajuns la Medicină Urgentă, în secția de neurochirurgie.

Pavel Grigorciuc a explicat pe Facebook că incidentul s-a produs într-un local din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, imediat după închiderea ședinței Parlamentului.

PE LUNG

Pavel Grigorciuc a scris pe Facebook că, după condamnarea de ieri a lui George Petic și a lui Sergiu Cebotari, a decis să meargă astăzi la Parlament pentru a protesta împotriva regimului oligarhic al lui Plahotniuc. El a declarat că i-a chemat pe cei 61 de deputați din PSRM și din blocul ACUM să voteze pentru demontarea regimului și eliberarea Moldovei.

„După finalizarea acțiunii, mergeam în preajma cafenelei Penthouse. În acest moment, în cafenea a intrat deputatul PDM Serghei Sîrbu, pe care l-am numit trădător. Eu sincer îl consider trădător pe Sârbu, în opinia mea, el reprezintă un exemplu de corupție în Parlamentul moldovean. Dar, ca răspuns, Sirbu m-a insultat public în prezența unor oameni care erau pe terasă lângă cafenea. În emoții, i-am dat o palmă pe obraz ca să-l aduc în fire pe deputatul democrat”, a declarat activistul.

Potrivit lui, după acest incident, democratul a continuat să-l insulte. El a mai spus că ulterior alți deputații PDM au ieșit din cafenea și l-ar fi amenințat.

Totodată, Pavel Grigorciuc a mai spus că va merge la IP Buiucani pentru că a fost depusă o plângere. „Oamenii legii spun că eu nu sunt reținut, dar vor ca eu să merg cu dânșii. Ca să nu avem speculații, ii rog pe administratorii cafenelei să publice imaginile și veți vedea cum s-a întâmplat totul”, se arată într-un mesaj video.

Între timp, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă a comunicat pentru ZdG că starea de sănătate a lui Sîrbu nu este gravă, deocamdată.

„Pacientul se află în secția de neurochirurgie. Acesta se află sub supravegherea medicilor, fiind în proces de investigații. La finalul investigațiilor medicii vor stabili diagnosticul pacientului și dacă acesta urmează sau nu să fie spitalizat”, a declarat Cristina Gorea, purtător de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.