Nume
Parola
Vizualizări: 3473
Vizită de monitorizare a construcției Centrului regional de afaceri și dezvoltare comunitară din Lozova
21 Martie 2019 — În ziua de 19 martie, a fost organizată o vizită de monitorizare în cadrul proiectului regional ce prevede construcția unui Centru multifuncțional pentru trei raioane din partea de centru a Republicii.

Viorel Jardan, director ADR Centru, însoțit de specialiști din secția Managementul proiectelor din cadrul agenției, s-au deplasat la șantierul din Lozova, unde s-au întâlnit cu antreprenorul care execută lucrările de construcție. La fața locului, echipa ADR Centru, a analizat toate neclaritățile apărute în implementarea acestui proiect cu dirigintele de șantier, responsabilul tehnic și proiectanții contractați de agenție împreună cu primarul comunei Lozova. Directorul ADR a menționat că acest proiect este foarte important pentru dezvoltarea regiunii și va deschide noi oportunități pentru oamenii cu inițiativă care vor să-și construiască viitorul acasă.

Centrul Regional de Afceri are 4 blocuri, unde pînă la acest moment au fost executate lucrări de montare a rețelelor electrice, consolidarea planșeului, tencuieli interioare, restabilirea pardoselilor, precum și montarea armăturii la fundamentul unuia dintre blocuri. În anul 2018 au fost executate lucrări în sumă de 7 350 000 lei, iar pentru anul curent, au fost alocați 8 000 000 lei din Fondul Național pentru Deaezvoltare Regională pentru continuarea activităților planificate în cadrul proiectului.

Proiectul vizează 15 localități din raioanele Călărași, Strășeni și Hîncești și va facilita dezvoltarea integrată a mai multor IMM-uri din Regiunea Centru, precum și dezvoltarea economiei regionale în localitățile menționate mai sus, dar și în Regiunea Centru în ansamblu. Se preconizează ca acest proiect să răspundă nevoilor IMM-urilor la etapele esențiale ale unei afaceri, precum inițierea și pătrunderea pe piață. Printre rezultatele urmărite de implementarea proiectului se numără renovarea și amenajarea construcţiei cu suprafața de 3100 mp, asigurarea cu spații pentru afaceri a circa 30 de întreprinzători, instruirea a peste 70 de antreprenori cu referire la posibilitățile de finanațare și extindere a afacerilor.

Costul total al lucrărilor este de 33 837 271,14 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 19.300.00 lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 14 537 271,14 lei. Proiectul a fost inițiat la începutul anului 2018 și urmează a fi implementat pe parcursul a 24 de luni.