/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Haz de necaz parlamentar. Unii deputați s-au dat în spectacol la prima ședință la parlament

21 martie 2019, ora 19:50

Când i s-a oferit cuvântul pentru a anunța dacă Partidul Șor și-a constituit o fracțiune sau nu, Marina Tauber a folosit ocazia primei replici la microfonul din Parlament pentru un flashmob.

Vreau să mă protejez de acest Bloc, de Blocul ACUM, de colegul Năstase, care a fost intoxicat cu mercur, mai ales că a declarat de mai multe ori. Toată lumea care este prezentă la această ședință, să nu fim noi. ….. O clipă, o clipă….”, Marina Tauber, deputată Partidul Șor.

Tauber a continuat, însă, să vorbească și după ce i s-a închis microfonul.

Vă rog să închideți microfonul”.

Doamna, aveți o fracțiune?”, Eduard Smirnov, deputat PSRM, Președintele ședinței Parlamentului, decan de vârstă.

Replicile președintelui ședinței, socialistul Eduard Smirnov, au provocat zâmbete, dar și aplauze în plen și cu alte ocazii.

La noi discuțiile au deviat puțin de la schemă, din cauză că unii lideri de partide din Parlament au decis să să vină cu careva declarații neînțelese. Constat absența unei majorități parlamentare”, Eduard Smirnov, deputat PSRM, Președintele ședinței Parlamentului, decan de vârstă.

Ca și anul precedent, Smirnov a prezidat ședința în limba română, dar nu a scăpat nici de această dată de stângăcii în exprimare.

„Se desfășoară ședința solemnă de constituire a Parlamentului și de formare a organelor lui de lucru. Partidul politic… socialiștilor din Moldova”.

În sală, liderii partidelor i-au avut pe apropiații lor așezați alături. Liderul PD, Vlad Plahotniuc l-a avut în dreapta și stânga sa pe prim-ministrul Pavel Filip și pe vicepreședintele partidului Constantin Botnari. Andrian Candu a lipsit de la prima ședință a Parlamentului, la fel ca și lidera PAS, Maia Sandu, care se află într-o vizită la Burxelles. Directorul companiei Avia Invest, Petru Jardan, a fost așezat lângă șeful de partid Ilan Șor, iar Andrei Năstase a stat lângă Alexandru Slusari. În dreapta liderei fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanâi, a stat Vladimir Golovatiuc, iar în stânga – Vlad Batrâncea. Discursurile lungi pare că i-au plictisit pe unii deputați, care au surprinși legănându-se pe scaun sau uitându-se în telefon.

Mulți deputați din noul Parlament nu sunt la primul mandat. Așa că au revenit astăzi în plen fără mari emoții.

„Nu-i prima dată, așa că emoții practic nu sunt”, Grigore Novac, deputat PSRM.

Noi mereu suntem pregătiți, suntem cea mai organizată, cea mai disciplinată fracțiune”, Vlad Bătrâncea, deputat PSRM.

Totuși, mai mult de jumătate din deputații din noul Legislativ sunt la prima experiență.

De tinerei putem face lucruri mult mai frumoase decât au făcut-o mulți deputați care au stat zeci de ani în funcții și fotolii”, Dinu Plângău, deputat ACUM.

Abia acum când am intrat mi-am dat seama în ce rol important am ajuns”, Radu Marian, deputat ACUM.

Și Ilan Șor, ajuns pentru prima dată în Parlament, fiind condamnat în primă instanță în dosarul furtului miliardului, a spus că se va simți excelent în fotoliul de deputat.

Cum vă veți simți în scaunul de deputat…”, Ilan Șor, Liderul Partidului Șor.

Am vrut să-i întrebăm și pe democrați ce emoții îi încearcă noua ședință a parlamentului, însă aceștia au evitat holul central, unde are acces presa și unde deputații semnează de obicei listele de prezență.

Deputații partidului democrat sunt în incinta parlamentului mai devreme decât ora 11, pentru ca am avut multe discuții. Listele pur si simplu, le-au adus, s-au înregistrat, nu vad nicio problema. Unde au fost semnate? În listă sunt semnăturile”, Pavel Filip, Președintele Fracțiunii PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram