image
Sursa foto: mediafax.ro

Protestatari în veste galbene au invadat sediul Procuraturii Generale a Marii Britanii

Mai mulţi protestatari îmbrăcaţi în veste de culoare galbenă au invadat marţi sediul Procuraturii Generale a Marii Britanii, situat în centrul Londrei, cerând demisia procurorului general Geoffrey Cox, relatează Reuters.

Imaginile difuzate de televiziunea britanică arată protestarii care se aflau în faţa clădirii fluturând steaguri, iar London Evening Standard informează că aceştia scandau ”vrem un nou procuror general”. Nu se cunoaşte cu exactitate cauzele care au provocat această demonstraţie, scrie mediafax.ro.

”Poliţia a fost chemată în jurul orei locale 13:45 şi am fost informaţi că mai mulţi protestatari se află în interiorul sediului Procuraturii Generale. Agenţii se află la faţa locului şi se ocupă de situaţie.”, a transmis prin Twitter, poliţia londoneză.

Geoffrey Cox ocupă în prezent funcţia de procuror general al Marii Britanii şi ajucat un rol important în discuţiile dintre Uniunea Europeană şi premierul Theresa May pe tema Brexit.

Avertismentele sale conform cărora riscurile pe care le presupune acordul Brexit în cazul graniţei nord-irlandeze rămân aceleaşi în ciuda asigurărilor venite din partea UE au fost privite ca motivul principal care a stat la baza deciziei parlamentarilor britanici de a respinge acordul pentru a doua oară în această lună.

Theresa May, va cere formal Uniunii Europene marţi sau miercuri amânarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Anunţul a fost făcut după ce Theresa May a discutat cu membrii Cabinetului guvernamental britanic în cadrul unei şedinţe de urgenţă desfăşurată marţi.

Mai multe ţări membre UE, inclusiv România, au îndemnat Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: