Dosarul „Vama”: Procurorii vor cere astăzi mandate de arestare pe numele a cinci persoane din cele șase reţinute

Procurorii anticorupție vor solicita astăzi arest preventiv pentru cinci persoane, reținute luni într-un dosar în care sunt cercetați mai mulți angajați ai Serviciului Vamal.

Foto: UNIMEDIA

Procurorii vor cere mandat de arest pentru șeful de Direcție a Serviciului Vamal al Republicii Moldova, doi inspectori a Postului Vamal Sculeni Biroul Vamal Centru, dar și pentru doi intermediari.

Pentru un alt inspector vamal, la moment internat în spital, procurorii anticorupție vor solicita arest la domiciliu.

Şedinţele de judecată se vor desfăşura, pe parcursul zilei de astăzi, în cadrul Judecătoriei mun. Chişinău cu sediul Ciocana.

Procuratura Anticorupție susține că unul dintre învinuiți a făcut declarații și și-a recunoscut vina.

UNIMEDIA amintește că o schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Un şef, responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, trei inspectori şi doi intermediari, au fost reţinuţi la 18 martie curent, fiind suspectaţi că ar fi pretins sistematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.


Pub