Ultima oră! Sergiu Cebotari, care a dezvăluit schema cu anabolizante la „Poșta Moldovei”, condamnat la opt ani de pușcărie

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, transmite Jurnal TV.

Foto: UNIMEDIA

Sentința a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Ungheni.

Sergiu Cebotari trebuie să achite prejudiciile financiare, care se presupune că acesta le-ar fi cauzate foștilor săi angajați - 299 de mii de lei. De asemenea, Cebotari a mai fost privat de dreptul de a desfășura activitate de administrare și de întreprinzător pe un termen de patru ani.

Avocații săi vor ataca sentința Judecătoriei Ungheni la Curtea de Apel.

UNIMEDIA amintește că pe numele lui Sergiu Cebotari au fost pornite două cauze penale. Potrivit lui Ruslan Ojog, la adresa IP Nisporeni au parvenit 16 plângeri de la cetățeni care informează că cetățeanul Sergiu Cebotari ar fi pretins de la ei prin înșelăciune muncă forțată.

Suma totală pe marginea ambelor cauze penale constituie peste 400.000 de lei, acesta este prejudiciul pretins de victime.

Menționăm că, anterior, fost şef al Serviciului control financiar şi audit intern al „Poștei Moldovei” a anunțat că prin intermediul acestei instituții, zilnic, zeci de colete cu substanţe interzise sunt trimise prin Poşta Moldovei către ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii.

Sergiu Cebotari afirma că a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante încă în anul 2012, fapt pentru care ar fi rămas fără funcţie. Atunci, Sergiu Cebotari spunea că şefii instituţiei nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. Potrivit lui Cebotari, anabolizantele erau camuflate în colete cu etichetă „Сărţi” sau „Broşuri”.


Pub