(foto) GENEVA 2019: Premieră – Bugatti lansează o maşină de 30000 de euro

Maşina care a adus faima Automobiles Ettore Bugatti în anii ’20 ai secolului trecut, modelul Bugatti Type 35, este recunoscută în general drept cea mai de succes mașină de curse din toate timpurile. În timpul carierei sale lungi, a câștigat aproximativ 2.000 de curse profesionale și pentru amatori, în medie peste paisprezece per săptămână.

Foto: autoblog.md

În 1926, Ettore și fiul său, Jean, au decis să construiască la jumătate de scară un Type 35 pentru cel mai tânăr fiu al lui Ettore, Roland, cu ocazia aniversării celor patru ani împliniţi. Acum, cu ocazia celei de-a 110-a aniversări a companiei, Bugatti și divizia Junior Classics revigorează ideea de „Bugatti Baby”, prezentând la Salonul Auto de la Geneva primul model de maşină imprimat 3D.

Ceea ce Ettore și Jean intenționau să fie o mașină unică a devenit un vehicul oficial marca Bugatti. Feedback-ul de la clienții care vizitau uzina din Molsheim a fost atât de pozitiv încât micul automobil a intrat în producţie și a fost vândut între anii 1927 și 1936. Astfel s-a născut „copilul” Bugatti. Cunoscut de entuziaștii Bugatti din întreaga lume, astăzi nici o colecție nu este completă fără un Baby. Cu toate acestea, doar aproximativ 500 au fost făcute vreodată şi se găsesc în mâinile câtorva norocoși. Până acum. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub